ЗАПИС НА СЕРВІС
Київ: kyivstar 0677707960 vodafone 0506952299 lifecell 0636952299
Васильків: kyivstar +38 097 7771593 vodafone +38 099 7771593

 

C 3 по 16 вересня в МВЦ Музею історії міста Києва буде проходити виставка Юрона Шевченко «Autoморфізм»

Автомобіль є персоніфікованим уособленням еволюції та особистих досягнень людства. У творчості художника Юрона Шевченка авто поступово заполонило «пантеон героїв». Оскільки першою освітою митця був промисловий дизайн, він досліджує автомобіль як соціокультурне явище, як кінетичний арт об’єкт, лінії і форми якого набувають змін відповідно до зростання кінських сил під колесами. Художника надихають роздуми, що понад століття автомобіль не перестає бути улюбленим дітищем людини, що мода на машини змінила життя людства і змінила обличчя планети.

Autoморфізм – це художній метод, завдяки якому здійснюється емоційна трансформація, ототожнення та уподібнення будь-чого до автомобіля, перенесення технічних характеристик на речі та явища навколишнього світу. Стилістично близько до цього знаходяться символізм і сюрреалізм.

Юрон позиціонує свою творчість у руслі авто-арту. Це специфічна течія у світовому образотворчому мистецтві, яка постійно розширює коло майстрів і прихильників. Картини Шевченка з вибуховим темпераментом і загостреним почуттям прекрасного, беруть у полон своєю життєдайною силою та вражають яскравою палітрою. За цими роботами – не просто досконало виписані деталі, це почуття автора до АВТО та глибина філософських роздумів художника, що спрямовує нашу свідомість за межі реального.

Адреса МВЦ Музею історії Києва – вул. Б. Хмельницького, 7.

Про автора:

Юрон (Юрій) Шевченко народився 1953 р. у місті Порт-Артур, Китай. Закінчив Київський художньо-промисловий технікумі та Київський державний художній інститут (НАОМА). Член Національної Спілки художників України, автор численних персональних виставок в Україні та за кордоном. Роботи художника зберігаються в музейних і приватних колекціях в Україні, Німеччині, Угорщині, Іспанії, Італії, Норвегії та США.

Источник:  autocentre.ua

Опубліковано 03.09.2019 в розділі: Новини з мітками:

Бажаєте завжди бути в курсі важливих і корисних новин про все, що стосується ремонту та обслуговування автомобілів?

Підписуйтесь на нашу сторінку в Facebook!

© 2007-2023 ТОВ "Сіті Франс Сервіс"
Спеціалізований автосервіс PEUGEOT, CITROEN, DS, RENAULT, OPEL у м. Київ та м. Васильків

Ви довіряєте - ми виконуємо!

СПОНСОР

БФ Товариство – Разом за життя

УЧАСНИК

Общественная организация независимых предприятий автосервисов

ПЕРЕМОЖЕЦЬ

Рейтинг-акція

Ми в соцмережах і месенджерах:
Facebook | Instagram | Twitter | Foursquare | YouTube | Telegram | Viber